viernes, 18 de febrero de 2011

VIDEO. “Gomet vermell per la consellera d’ensenyament per incomplir les sentències”

Albert Rivera: “Gomet vermell per la consellera d’ensenyament per incomplir les sentències”


● El president de C’s demana que s’apliqui un “model de convivència” a l’ensenyament on s’ensenyin les dues llengües oficials a Catalunya


Barcelona, 17 de febrer de 2011. El president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, ha exigit a la comissió d’ensenyament al Parlament que es respecti i s’apliqui el “model de convivència lingüística”. “El castellà també és llengua vehicular a Catalunya i per tant s’ha de complir la llei” puntualitza el president a la consellera Rigau.

En aquest sentit, Rivera manifesta que “no es pot debatre que el castellà i al català son les llengües vehiculars” i per això el president desitja “que sigui la consellera que adapti el sistema a la situació legal”


El president de C’s, que ha intervingut utilitzant tant el castellà com el català, ha destacat que C’s “vol fer compatible el dret a educar els nens en català juntament amb el castellà”i li ha dit a la consellera: “S’ha acabat el posar el crit al cel, aquest és un model de convivència i ens ha de dir com ho pensa aplicar”.


En aquest sentit Rivera ha assegurat que per C’s “alló més important per la nostra societat resulta que és alló on el govern vol retallar”. “La sensació és que és el primer lloc on han anat a parar les tisores” afirma. C’s no donarà suport a aquestes retallades ja que “aquest govern té una opacitat preocupant sobre el sistema econòmic”. “Sembla que s’estigui desmantellant l’estat del benestar” manifesta.


Rivera s’ha posat un gomet vermell com a acte solidari amb uns pares que es van posar en contacte amb C’s perquè al seu fill va ser penalitzat amb un gomet vermell per parlar castellà al pati. “Vostès el que fan és avaluar amb gomets la seva actitud i son capaços d’avaluar la seva actitud fora de les aules posant-li un gomet vermell a un nen que parla en castellà “això és un error democràtic” insisteix Rivera.


A més a més Rivera declara que “no compartim el seu mètode, és tan senzill com aplicar el sistema de les privades on s’ensenya el català, el castellà i l’anglès”. Però aquest “No és un problema de una ni de dues famílies és un problema de la conselleria que ha ignorat tres sentències del Suprem y una del Constitucional” i afegeix “estan vostès contra les cordes. La sentencia del TC i les del TS els obliga a incorporar el castellà juntament amb el català com a llengua vehicular”.


No obstant això, Rivera ha donat suport a les iniciatives de la conselleria de recuperar l’examen de setembre, de potenciar l’autoritat del professor o de recuperar el valor de l’esforç acadèmic però ha emfatitzat “nosaltres no veiem que sigui incompatible aquestes mesures amb donar suport al sistema d’educació pública”



1 comentario:

Anónimo dijo...

Parece que no teneís arreglo, no se por que estaís en C's... En castellano o español lo podemos entender TODOS si no entendeís eso CIU o el PSC son mejores opciones para vosotros.
¿Donde está el bilingüismo en vuestro blog?