jueves, 14 de febrero de 2008

Pel bilingüisme escolar


“Veo ausencias significativas en este Parlamento, parece que hay que ser terrorista, hay que llamarse Josu Ternera para que le escuchen a uno, ¿qué digo le escuchen a uno?, para que cojan el coche oficial y se vayan a dialogar”.

Amb aquesta frase va començar el seu discurs el senyor Francisco Caja (President de Convivència Cívica Catalana), recolzat per més de 50.000 ciutadans de Catalunya, en veure l’escampada de gran part dels parlamentaris autonòmics, inclòs el mateix president, en començar la seva exposició defensant la Iniciativa Legislativa Popular per l’ensenyament en la llengua materna i el bilingüisme a les escoles catalanes.
Aquesta trista realitat demostra que al govern català no l’interessa l’opinió de la ciutadania i vol continuar amb el seu projecte “d’immersió lingüística”, o millor dir d’exterminació de la llengua castellana. Un fet real i demostrable en qualsevol punt geogràfic català, on el que importa és la construcció d’una nació catalana, encara que això comporti, com està passant actualment, convertir escoles en correccionals lingüístics, discriminar ciutadans per ser castellanoparlants, prohibir la llibertat d’expressió en un dels dos idiomes oficials de Catalunya; un ventall ben ampli de polítiques lingüístiques que vulneren drets i llibertats fonamentals, un exemple més del ranci racisme cultural que aplica el govern de la Generalitat. Els polítics nacionalistes han imposat, igual que feia el dictador Franco amb el castellà, que l’única llengua vehicular a les escoles sigui una sola de les dues que parlem majoritàriament els ciutadans de Catalunya. Convivència Cívica Catalana, igual que defensa Ciutadans, vol que tots els escolars de Catalunya rebin lliurement l’educació bilingüe, que tots aprenguin el català i el castellà i que ambdues siguin vehiculars. Escoltin la veu de milers de ciutadans, perquè el que realment importa són les persones, almenys, per a nosaltres.


ed. 157 -Fran Hervías Chirosa. Ciutadans - Partido de la Ciudadanía- 14 febrero 2008

No hay comentarios: