jueves, 18 de noviembre de 2010

Entrevista David Liern. LaMalla

David Liern, amb només 24 anys, és el cap de llista de Ciutadans per Girona

"Em sento molt orgullós de formar part d'un partit que realment valora els joves"

Tímit però segur. David Liern, gironí de tota la vida, debuta en les eleccions al Parlament com a cap de llista de Ciutadans a Girona. Reconeix sentir cert neguit davant la seva primera campanya electoral i que "són moltes coses, necessito que m’organitzin l’agenda". No obstant això, aquest jove que acaba de llicenciar-se en Dret es tranquil·litza quan pensa en aquells que "ja porten anys treballant" com el seu líder, l’Albert Rivera, "una persona molt brillant, amb molt de talent, una bona carta de presentació de Ciutadans".

imatge

David Liern, cap de llista Ciutadans per Girona, en la seu del partit.

El David toca de peus a terra però sense perdre la il·lusió de fer un molt bon paper el proper 28N. Així, reconeix que "no tenim una gran força parlamentària per anar-la lluint" però aposta que Ciutadans tindrà com a mínim, a partir de l'endemà dels comicis, cinc cadires al Parlament de Catalunya. D’aquesta manera, continua, "tindrem grup parlamentari propi i iniciativa legislativa". El 28N, però, també serveix d’exemple al David per explicar un dels eixos fonamentals del seu programa. Segons Liern, "es preveu una pujada important de Convergència i Unió que probablement pactarà amb el Partit Popular". Ciutadans no critica aquesta mena de pactes sinó que "el problema és que no diguin abans que faran aquests pactes". També carrega contra als socialistes: "Montilla ha promès que no reeditarà el tripartit però aquesta promesa ja la va fer fa quatre anys i el va repetir". Això és allò que, segons David Liern, no faran mai els polítics de Ciutadans.

De fet, deixen clar amb qui pactarien i amb qui no. I és, precisament, el PP i el PSC els amics que voldrien tenir per manar: "nosaltres hem apostat per un tripartit seguint el model del País Basc, amb PSC i PP". El David, com que toca de peus a terra, reconeix que "són partits constitucionalistes, com nosaltres, però tenim clar que això és una mica utòpic tal com està la situació a Catalunya i sabent quins són els líders del PSC a Catalunya actualment, sembla força difícil que s’avinguin a pactar a nosaltres i entre ells".

"Volem acostar la política als ciutadans"
El cap de llista gironí demana el vot per Ciutadans perquè, afirma, "podem canviar les coses i representar la gent que està una mica desencisada amb la política". Aquest és un altre dels seus objectius, acostar la política als ciutadans perquè, continua dient, "creiem que hi ha una espècie de divorci entre la societat i els seus polítics i volem que això canviï. Per exemple, fa temps que demanem una nova Llei Electoral ja que som l’única comunitat autònoma que no en té una pròpia en què hi hagi llistes obertes, limitació de mandats per als alts càrrecs com el President de la Generalitat, el del Parlament, i els consellers. Demanem més trasnparència per evitar casos com el cas Millet i regeneració amb gent jove...". "I joves a Ciutadans no en falten a Ciutadans", diu Liern ja que "en el nostre Consell General, màxim òrgan de decisió del partit, tenim 6 membres de menys de 30 anys". Ell n’és un, per això se sent orgullòs, "formo part d’un partit que valora realment els joves".

El perfil del votant de Ciutadans, aquells que volen un canvi després de 30 anys de "victimisme"
Segons Liern, els votants de Ciutadans són persones que han vist que "necessitem un canvi ja que portem 30 anys de democràcia i les polítiques que s’han fet durant els últims 30 anys estan basades en el victimisme i amb la mala relació amb Espanya..." Per això, "busquem persones que estiguin fartes d’això. La majoria d’aquestes pesones provenen d’altres partits, com PP i PSC, tot i que també tenim un sac important de votants que fins ara s’abstenia perquè no trobava una opció política que el convencés".

Quasi tres anys afiliat i ja és cap de llis
El David no forma part de l’equip fundacional. De fet, fa tres anys el David no tenia quasi interès per la política. Això va canviar el dia que es va creuar Ciutadans a la seva vida. Tot i això, assegura que "la meva entrada al partit va ser gradual, no de cop. Primer, com a simpatitzant, després acudint a algunes reunions, i al final vaig decidir fer el pas".

Tot i que només té 24 anys i aquesta és la seva primera campanya, se sent segur pel suport que té del partit, "els meus companys han confiat en mi i tot i que ser cap de llista també és un sacrifici ho faig amb moltes ganes i encantat!

Enllaç entrevista original.
http://www.lamalla.cat/politica/article?id=420105

No hay comentarios: