jueves, 29 de noviembre de 2007

Frankfurt: una proposta cultural o una expedició política?

Uns quants milions d’euros, un nombre encara per conèixer de polítics i altres persones sense un lligam clar amb el que anomenem cultura o literatura, viatjant a Frankfurt a costa de l’erari públic, la utilització d’un esdeveniment cultural per “fer visible” el missatge polític nacionalista, amb les Joventuts Nacionalistes de Catalunya plantant pancartes sobre Catalunya i Espanya, retirades per la policia, la clara discriminació d’una part dels catalans, malgrat les idees dels organitzadors, en les decisions preses, etc.

Els amfitrions, sensibles als efectes perniciosos del nacionalisme, finalment ho han pogut confirmar. La Fira ha estat utilitzada com un instrument per fer política. És així com ens donem a conèixer fora? Ens tornaran a convidar expressament a aquest tipus de certàmens, o abans s’ho repensaran, si els convidats han d’aprofitar la cortesia dels amfitrions per obtenir benefici i publicitat pels seus projectes polítics, abans que pels culturals?

Podeu saber quin tractament ha rebut el tema a la premsa germana, amb aquesta sèrie de traduccions de diversos articles:









No hay comentarios: