miércoles, 7 de junio de 2006

Comunicat Ciutadans Girona

En relació al comunicat de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra del passat 6 de juny, sobre els incidents ocorreguts el dia anterior a l'acte convocat per l'associació Ciutadans de Catalunya a l'auditori Narcís de Carreras de Girona, volem manifestar el següent:

Cap agent de policia es va presentar uniformat a l’acte. Els únics agents que es van identificar com a policies als organitzadors es trobaven a la quarta planta de l’edifici, on es preparava l’acte, mentre els incidents, com sabia tothom, es produïen a l’entrada del recinte.

No entenem que uns ciutadans que volen realitzar un acte pacífic hagin de tenir un servei de seguretat o establir un filtratge, com demana la Policia. Si realment és així ens disculpem, no sóm professionals de la seguretat, i com a ciutadans sempre hem pensat que pagàvem un servei públic per la defensa dels drets democràtics.

El senyor Arcadi Espada, un dels conferenciants, va ser agredit, físicament i per l’esquena, a l’entrada del recinte, i en són nombrosos els testimonis apareguts a la premsa. Si hi havia policia per a veure-ho, ningú no pot saber-ho, donat que anava, tota, de paisà. Pel mateix motiu és impossible contrastar amb certesa el nombre d’agents desplaçats a l’acte.

No comprenem que la policia portés als ciutadans acosats per un recorregut de centenars de metres, en comptes de presentar els cotxes patrulla i furgons a la mateixa d’entrada del recinte en que es desevolupà l’acte. Només al final del trajecte va aparéixer policia uniformada.

Demanem als cossos policials que, quan la seva presència es fa necessària, sigui clarament identificable pels ciutadans, entre altres coses per que aquests es puguin sentir més protegits en l’exercici dels seus drets. També demanem que intentin fer-se presents als llocs i moments on pugui haver incidents, cosa per la qual els suposem plenament capacitats.

Associació Ciutadans de Catalunya

No hay comentarios: