martes, 6 de junio de 2006

Comunicat dels Mossos

Comunicat en relació als incidents amb motiu de l'acte de Ciutadans de Catalunya a Girona

En referència a algunes informacions aparegudes en mitjans de comunicació en relació als incidents ocorreguts ahir dilluns 5 de juny de 2006 a l'acte convocat per l'associació Ciutadans de Catalunya a l'auditori Narcís de Carreras de Girona, la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra vol manifestar el següent:

El diumenge 4 de juny es va rebre a la sala operativa del 088 dels Mossos d'Esquadra a Girona una trucada de Ciutadans de Catalunya comunicant que al dia següent realitzarien un acte públic a l'auditori Narcís de Carreras de Girona i demanant presència policial per aquest esdeveniment.

El cap policial de torn va comunicar al requirent que havia de fer una comunicació escrita on constés l'organització, responsables, motivació de la sol·licitud, mesures de seguretat que adoptarà l'organització... A tal efecte va donar al ciutadà requirent un número de fax. No es va rebre a la Sala de Mossos cap documentació relativa a l'acte. També es va requerir el comunicant perque organitzés un servei de seguretat que filtrés l'accés al recinte, responsabilitat dels convocants.

Tot i això, els Mossos d'Esquadra van organitzar un dispositiu de control i protecció davant possibles aldarulls en el qual hi van participar 6 efectius de paisà i 8 d'uniforme. Aquest operatiu es va coordinar també amb la Policia Local de Girona. Aquests efectius estaven a la zona on se celebraria l'acte una hora abans que aquest comencés, i van poder constatar que s'hi aplegaven algunes persones de signe contrari als convocants.

Posteriorment es van afegir al dispositiu altres patrulles uniformades de Mossos d'Esquadra. El responsable de seguretat designat pels organitzadors no va fer acte de presència fins deu minuts abans de l'hora fixada per l'inici de l'acte. Se'l va requerir de nou perque organitzés el dispositiu intern d'ordre i se'l va informar que els agents de paisà restaven allà mateix en previsió que pogués haver algun incident.

Els organitzadors no van establir cap filtratge.

Minuts més tard, coincidint amb l'entrada al recinte dels assistents a l'acte i del conferenciant, hi va haver una escridassada per part d'un grup reduit de persones contràries a l'acte. El conferenciant va comunicar a un mosso d'esquadra que havia rebut una agressió, que no va ser observada pels efectius policials. Se li va demanar que oferís algun detall de l'agressor per poder actuar però no va oferir cap explicació.

La conferència va transcórrer amb normalitat i agents de paisà van custodiar l'entrada al recinte mentre va durar l'acte.

Un cop acabada la conferència, cap a tres quarts de nou del vespre, els organitzadors van sortir de l'edifici per una sortida lateral, a instàncies del cap policial del dispositiu i per tal d'evitar possibles incidents.

Van ser escortats per efectius de paisà i uniformats en el seu trajecte a peu fins on deien tenir aparcats els seus vehicles. En aquest trajecte, d'uns centenars de metres, el cordó policial va ser testimoni de nombrosos insults i crits contra els membres de Ciutadans de Catalunya, però en cap cas els efectius policials van observar cap agressió física.

Un cop comprovat per part del cap del dispositiu policial que al lloc indicat pels organitzadors no hi havia els seus vehicles, va ordenar mantenir el cordó de protecció mentre arribava un vehicle logotipat, que va traslladar els organitzadors cap al lloc on realment estaven aparcats.

Àrea de l'Oficina del portaveu
Barcelona, 6 de juny de 2006

No hay comentarios: