domingo, 16 de noviembre de 2008

Polémica en Gerona: Ciutadans pide medidas


El Diari de Girona se hace eco de la petición de Ciutadans al Ayuntamiento sobre la venta de alcohol a menores en el espacio de las "barraques". La petición fue registrada el pasado lunes, y durante toda la semana se ha desarrollado una polémica entre la alcaldesa y las entidades concesionarias. Éste es el texto dirigido por Ciutadans al Ayuntamiento:

Preguntes de l'Agrupació de Ciutadans de Girona sobre les Barraques del Passeig de La Copa, de les Fires de Sant Narcís.

L’Agrupació de Girona de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C’s) vol fer arribar a l'Ajuntament de la localitat vàries consideracions sobre les barraques que s'instal·len cada any al Passeig de La Copa durant les Fires de Sant Narcís, recentment clausurades.

En primer lloc, C's vol fer saber al consistori que aquest any, a l'igual que d'altres, s'ha tornat a repetir una deplorable escena, que pensem que s'hauria d'intentar evitar a qualsevol preu. Ens referim a la venta d'alcohol a menors d'edat. Això no només ha sigut constatat per nosaltres, sino que ja s'ha anat convertint en una situació coneguda per tothom, i a la premsa local en poden trobar un clar exemple (Carta al Director del dia 10 de novembre al Diari El Punt).

Suposem que, a l'hora de concedir un espai per a muntar la "barraca", es deuen imposar als interessats una sèrie de condicions (com ara horaris d'obertura i tancament, etc.), i se'ls deu informar sobre la legalitat vigent en quant a la venda d'alcohol. No obstant, aquest any s'ha tornat a veure còm, en diverses barraques, no s'ha respectat la normativa a la que fem referència.

Comprenem perfectament que les persones que treballen a les barraques durant la temporada de fires no són equiparables a professionals del sector de l'hostaleria, però això en cap cas pot exonerar-los de complir la normativa vigent. Suposem que, en la majoria dels casos, aquests fets es produeixen perque les associacions o entitats a qui se'ls ha concedit, posen els seus interessos particulars (de recaptació) per davant de l'interès general, que és el que busca obtenir la Llei.

Creiem que escenes com aquestes no s'han de tornar a repetir. Per això, agrairïem que l'Ajuntament ens informés sobre quines mesures de control al respecte s'han pres, i en tot cas animem a que, d'ara en endavant, es tingui més control sobre la venta d'alcohol, mitjançant vigilància de la Policia Municipal, i advertint a tots els qui es presentin a concurs per a obtenir una barraca que si es constata que s'hi ha venut alcohol a menors d'edat, no podran tornar a presentar-se a concurs fins a passats 6 anys.

En segon lloc, volem expressar la nostra perplexitat sobre el funcionament del, ja citat, procediment per a obtenir dret a muntar una barraca. El fet és que, no deixa de sorprendre que, mentre determinades entitats sembla que cada any en ténen, d'altres no puguin entrar al concurs tots els anys. Es tracta d'un cas de tracte diferencial? O es que les associacions que cada any ténen barraca (molt ben situada, per cert) fan algun tipus de "trampa"?

Creiem que seria convenient que també es donéssin explicacions sobre aquesta circumstància, ja que s'està limitant l'accés de tothom a una concessió en la que tothom hauria de partir des d'un pla d'igualtat.

No hay comentarios: